מאושר על ידי משרד החינוך ומשרד הביטחון

יום המאה – המדריך המלא

יום המאה (מא"ה) המדריך המלא

יום המאה ( המא"ה ) המדריך המלא : יום אשר מופעל ע"י שני מכוני מיון אזרחיים "אדם מילא" ו"קינן שפי". יש להיות זמינים חצי שעה טרם המיון על מנת לבצע רישום והתחברות. כיומיים לפני יום המיון תקבלו הודעת SMS מהמכון הממיין ובה תתבקשו לאשר את השתתפותכם בו. ודאו שכתובת המייל שלכם מעודכנת ושקיבלתם הודעה שאישור השתתפותכם נקלט בהצלחה.

המשמעות של יום המא"ה הינה יום של מיון איתור והתאמה. במהלך יום זה כל מועמד לשירות יקבל אפיון מקצועי סביב כמה תכונות וכישורים שהצבא מחפש בחייליו. ביום זה ינסו לסווג את הכישורים והיכולות שלכם שעשויים להיות רלוונטיים לתפקידים הצבאיים השונים, ציון מסוים שינתן לכם באחד מכישורים אלו, יכול להיות מפתח הכניסה שלכם לתפקידי הדרכה ופיקוד או לחילופין המפתח שינעל את תפקידים אלו מחוץ להישג ידכם.

חשוב להבין שבמידה ולא תיקחו חלק ביום המא"ה, הצבא ישבץ לכם תפקיד לפיו צרכיו ולא יפתח בפניכם שאלון העדפות שבו תוכלו לדרג את התפקידים השונים. לכן חשוב להשתתף ביום זה ולא לוותר על לקיחת חלק בו.

יום המאה : זימונים וציונים 

זימון ליום המא"ה יקבל כל מלש"ב בעל פרופיל 45 ומעלה שקיבל במהלך הריאיון האישי ציון עברית 6 ומעלה. יום המא"ה הוא חד פעמי והציונים שתקבלו במהלכו ישפיעו באופן גורלי על התפקידים שיוצעו לכם בשאלון ההעדפות מאוחר יותר. נכון להיום, יום המא"ה מועבר דרך הזום ויש לאשר את השתתפותכם בו טרם היום עצמו. המיון של יום המא"ה הוא ארוך והוא נמשך בערך כ-8 שעות (לפעמים קצת יותר ולפעמים קצת פחות) ולכן מומלץ לפנות את היום שלכם על מנת להימנע מלחצים מיותרים.

יום המא"ה כולל בתוכו ארבע תחנות שונות: יחסים בין-אישיים מבחנים פסיכוטכניים, הדרכה ועבודת צוות. בכל תחנה תקבלו ציונים ואלו בשילוב עם הציונים שקיבלתם בצו הראשון יקבעו מה יהיו התפקידים שיפתחו בפניכם בשאלון העדפות שתקבלו.

הציונים ביום המא"ה הם מ-1 (הציון הנמוך ביותר) ועד 5 (הציון הגבוה ביותר). לאורך היום תקבלו לא מעט ציונים חלקם בעקבות ביצועכם בתחנה מסוימת וחלקם בעקבות שקלול הביצועים שלכם במספר תחנות שונות.  בהתאם לארבעת התחנות שפירטנו קודם לכן יבדקו היכולות השונות שלכם בניהן- יכולת הפעלה טכנית, תפיסה מרחבית, עיבוד מידע, עבודת צוות, פיקוד, הדרכה, טיפול באדם, השקעה והתמדה, קשב מתמשך, זריזות ויעילות, דיוק, ניהול וארגון, התנהגות מסגרתית, ובגרות ובשלות. ביום המיון יהיו תחנות שונות וכל תחנה תציב בפניכם משימה מאתגרת אחרת. האופן שבו תתמודדו עם המשימה שתוצב לפניכם תאפשר למערכת הצבאית ללמוד עליכם ובכך להתאים לכם תפקיד שיתאים לכישוריכם.

יום המאה : חשוב להכיר 

חשוב להבין שכל תחנה שתעברו ביום זה היא בעלת השפעה על כמה מדדים וקשה לדעת איזו תחנה אחראית על אילו מדדים. על כן חשוב שתשקיעו גם בתחנות שנראות לכם פחות רלוונטיים לתפקיד אליו אתם מעוניינים להגיע, וזאת משום שאין לדעת איך מדדי תחנה זו יכולים להשפיע עליכם בהמשך. למשל אם תרצו לצאת לפיקוד במהלך השירות שלכם, כמובן שיש חשיבות לציון שתוציאו ביכולת פיקודית אך ייתכן וגם ישנה חשיבות לציון שינתן לכם בניהול וארגון.

יום המאה : מבחנים פסיכוטכנים 

 

אחת מן התחנות ביום המא"ה היא למעשה תחנה שבה תעברו מבחן פסיכוטכני ממוחשב. תחנה זו היא משמעותית מאוד ומשפיעה על מספר רב של מדדים שבהם אתם נבחנים לאורך יום המא"ה. 

המבחן בנוי ממספר פרקים שונים כאשר כל פרק יכול להשפיע על מספר מדדים שונים. הפרקים במבחן כולם אמריקאיים ומקוונים. ברוב הפרקים תוכלו לקרוא את ההוראות בזמנכם ולא תהיה מגבלת זמן לכן אין סיבה למהר, נצלו את הזמן לנשום אוויר ולהבין עד הסוף מה מצופה ממכם לעשות בפרק הבחינה שלפניכם. 

במבחנים הפסיכוטכניים של יום המא"ה אין אפשרות לקבל התאמות. כדאי לדעת שהציון שלכם נקבע לפי מספר התשובות הנכונות שעליהן תצליחו לענות. לכן עדיף להתמקד בשאלות שאתם יודעים לפתור ובמידת הצורך לנחש ולא להשאיר שאלות ריקות.

 
איזה יכולות מבחנים אלו יכולים לבחון ?

יכולת לניהול וארגון– יהיו מבחנים שבהם ההנחיה תדרוש ריכוז ותשומת לב. למשל איתור שגיאות, מציאת הבדלים, משימות סיווג לקטגוריות.
יכולת הפעלה טכנית- ייתכן ויציגו לכם תיאור של מערכת טכנולוגית ולאחר מכן יופיעו שאלות הנוגעות אליה ובוחנות עד כמה אתם מבינים את המגבלות של המערכת ואופן התפעול שלה.
יכולת עיבוד מידע- יהיו מבחנים שיציגו לפניכם דיאגרמה או טבלת נתונים וייבחנו את היכולת שלכם להבין את הנתונים המוצגים בתרשים ולהסיק מהם את התשובה הנכונה.
יכולת תפיסה מרחבית- יהיו מבחנים שיבחנו את היכולת שלכם לתפוס מיקום ופוזיציה של פריטים במרחב. יתכן גם שינתנו לכם הסברים מקדימים על התנאים שחלים על פריטים אלו ותשובתכם תצטרך להיות בהתאם למידע זה.
יכולת לקשב מתמשך- יהיו מבחנים שבהם תתבקשו לאתר אלמנטים שונים שיופיעו על המסך בזה אחר זה, ייתכן ותתבקשו לתת סימון אחר לכל אלמנט שמופיע.

יום המאה : תחנות במבחני הזום

יתר המבחנים ביום המא"ה יעוברו באמצעות הזום.  מומלץ להתנסות בזום טרם המיון, לנסות לדבר עם חברים ומשפחה ולוודא ששומעים אתכם ושאתם יכולים לשמוע אחרים. בזמן התחנות השונות מומלץ להיות ערניים לזמן ולהוראות שנותנים המעריכים. זכרו כי ברוב תחנות הזום אינכם מוערכים על הידע שיש לכם מראש בנושא מסוים וכי אתם נבחנים על כישורים אחרים, נסו להבליט כישורים אלו כמו יכולת הדרכה או יכולת להעניק שירות.
בזום תבצעו 3 תחנות שונות:

דיון קבוצתי
בחלק זה תתבקשו לנהל דיון בקבוצה ולהגיע לתוצר קבוצתי בהתאם למשימה שתינתן לכם. למעשה תחנה זו תבחן את היכולת שלכם לשתף פעולה בקבוצה, לקבל דעות שונות משלכם, ואת היכולת שלכם לנסות ולשכנע למען דעתכם. חשוב לשים לב שאתם לא משתלטים על הסיטואציה ולא נבלעים לתוכה ולא משמיעים את קולכם. נסו לפעול לעמדתכם אך הישארו קשובים ליתר חברי הקבוצה. נסו לתרום לקבוצה את נקודת המבט הייחודית שלכם, נסו להסביר את הצד שלכם ולא לוותר באופן אוטומטי.

 
למה לצפות ? במהלך מיון זה תינתן לכם בתחילה סוגייה לדיון. תצטרכו כקבוצה למצוא שתי אפשרויות לפתרון הסוגייה ואף לבחור בנציג לקבוצה שיציג את רעיונות הפתרון של הקבוצה למעריכים. לאחר מכן תחולקו לשתי קובצות קטנות יותר וכל קבוצה תתבקש לגבש תוכנית פעולה במטרה להוציא לפועל אחת מן ההחלטות שהתקבלו בשלב הקודם. לאחר מכן שוב תבחרו נציג שייצג את הקבוצה הקטנה שלכם ויציג את תוכנית הפעולה שלכם בפירוט.

רוצים להשיג דפ"ר 90?

הירשמו למולטימציה והתחילו לתרגל

"

"

המלצת משתתפי אדרנלין
ראשית אני חייב לציין כי רכשתי את חבילת ההכנה לצו הראשון והראיון האישי מאדרנלין ונוכחתי להכיר כי מדובר במערך הכנה מקצועי לאין שיעור לצד מוטילמדית הכנה פורצת דרך אשר חודש ימים בשימושה העפלתי מעל הצו הראשון והוצאתי דפ"ר 90 כמו שכבר הספקתם להכיר אני לקוח חוזר, משקבלתי זימון ליום המאה מיד חזרתי על צעדי ורכשתי חבילה נוספת " הכנה ליום המאה" בה עברתי שיחות הכנה ייעודיות, תחנות זום מדוייקות וסימולציות דינמיות שאפשרו לכל הדבר הזה לרקום עור וגידים ולזכות בציוני שיא, כאשר כל אלו לצד מאבחנים פסיכוטכנים, מודרכים ומאבחני התנהגות מוסמכים יוצאי צה"ל.  היום שברשותי כל הנתנוים המתבקשים, אני נרשם כמועמד מן המניים לקורס ההכשרה באדרנלין ומתחייל תהליך הכנה לגיבוש!

"

יום המא"ה שאלות תשובות

ראשית מדובר בחברת ההכשרות הבלעדית בישראל לשירות ביחידות החוד הצהליות אשר מזה עשור מכינה את מועמדיה לכלל המיונים הקדם צהליים בינהם הצו הראשון, יום המאה ומערך הגיבוישם השונים כאשר היום עומדת היא על אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר בהישגי מועמדיה

שנית, ליום המאה תעברו הכנה מדויקת ע"י שני גורמים מקצועיים בחברה, מאבחנות פסיכוטכניות ומודרכות צהליות כאשר אלו בתפקידם הובילו מאות ימי מיון אלו וכיום עוסקות במתן ארגז כלים יוקרתי ומבטיח אשר יקנה לכם מפגן יכולות מקסמילי ועמידה במבחן התוצאה, כחלק מההכנה תעברו 

  • מבחנים ממחושבים מדויקים 
  • סימולציות מלאות 
  • הכנה לצד מאבחנת / מודרכית בצורה בן אישית
  • ניתוח מלא ומקיף תוח שיקוף אומדנים לציונים עתידים.

אם אתם מבקשים להבטיח לעצמכם הליך הכנה מלא, מעבר של המיונים הקדם צהליים בצורה הטובה ביותר, מקומכם איתנו 

לחבילות ההכנה שלנו לחצו : מכללת אדרנלין 

בעבר יום זה היה פתוח למלשביות ככלל ומלשבים בעלי תפקיד עורפי בלבד, לאחר השינויים המשמעותיים האחרונים בצה"ל יום המאה הפך לנחל הכלל ( מלשבים בעלי פרופיל קרבי  ) וזו במטרה לבצע מיפוי יכולות מוקדם תוך איתור המועמדים הנכונים לתפקידי פיקוד והדרכה הן במערך העורפי והן במערך הלוחם.

דגש: מי מכם שנמצע בהליך מיון תחת מדור סירות ( יום סיירות / גיבושים אחודים וכיוצא בזה ) אין לו צורך במיום המאה ואנו נמלית לו להתמקד בהליך המיונים בו נמצא.

כמו כן, במידה וזומנתם ליום המאה לפני המיונים הקדם צהליים ( ולפני המנילה ) עליכם החובה להגיע אחרת לא תפתח לכם מנילה וזימונים נוספים.

בעבר יום זה היה מתבצע כיום פרונטלי אליו הייתם מתבקשים להגיע משעות הבוקר המוקדמות עד הערב המאוחרות, לאחר מגפת הקורנה יום המאה מתבצע במתכונת זום ואליו יש להצטייד בכלים הבאים 

  • מחשב, מצלמת רשת ומיקרופון תקינים – יש לבדוק אותם לפני
  • חיבור יציב לרשת האינטרנט
  • תעודה זהות
  • כלי כתיבה ודפים 
  • פירות ושתיה מתוקה להתרעננות

המלצה : אנו נמליץ להימצא במקום שקט אשר יאפשר ריכוז גבוה ולאורך זמן.

על מנת לדחות את יום המאה מכל סיבה שהיא עליכם להכנס לאזורכם האישי באתר מתגייסים, בלשונית "הודעות וזימונים", יש כפתור "הזזת זימונים".

במידה ואל צלחתם עליכם להתקשר למוקד מיטב ולדחות את התאריך באמצעות שיחה טלפונית

 

על מנת להגיש ערעור על יום המאה עליכם לשלוח בקשת ערעור ובה
 
  • מכתב אישי ( כיום מדובר בפ]לפורמת מסמך מוכנה : להורדה לחץ כאן )
  • גליון ציונים 
  • המלצה מגורם מוסמך ( סגל הוראה / מדריכי מכינה )

כאשר בבקשת האישור תעמודנה לפניכם 4 אופציות לבחירה 

  1. לא הבאתי את עצמי לידי ביטוי : חוסר ריכוז / חולי / חולשה / לחץ וכדומה 
  2. חל שינוי ביכולתי : שיפור ניכר ביכולות אותן הפגנתם ביום המאה בפן ההדרכתי / האנלוגי/ החברתי וכיוצ'
  3. עברתי הליך מיון לא תקין : בעיות טכניות / רעש מצד הסובבים אתכם ועוד
  4. הערכה שקיבלתי שגויה : הציון המתקבל אינו משקף את רף יכולותיכם 

כאשר מיד לאחר בחירת אחת מן האפשריות דלעיל תעברו לחלקו האחרון של הטופס ובו תפרטו את הסיבה בגינה אתם מבקשים לבצע יום מיון חוזר ( יום המאה חזור )

ציונים בעבור יום המאה התקבלו כשבועיים ממעמד היום בפועל, כאשר במידה והדבר לא התקיים יש לעלות מול מיטב לבדיקה. 

  • יכולות בינאישיות – עבודת צוות, הובלה, טיפול באדם והדרכה 
  • יכולות קוגניטיביות – עיבוד מידע, תפיסה מרחבית ויכולות טכניות 
  • יכולות אישיות – השקעה והתמדה, התנהגות מסגרתית, בגרות ובשלות.
  • יכולות ביצועיות – קשב, יכולות ניהול וארגון 

המבחנים הממוחשבים, הינם באורכים שונים, ובוחנים יכולות שונות כגון:

  • קשב 
  • דיוק וזריזות
  • יעילות
  • עיבוד מידע
  • תפיסה מרחבית
  • הבנת מערכות טכנולוגיות

כמעט כל המבחנים הם "אמריקאיים" ותצטרכו לבחור את התשובה הנכונה, אין מבחנים הדורשים כתיבה חופשית. הזמן הנדרש לביצוע כל המבחנים הוא כשעתיים, אך תוכלו לקחת כמה דקות של הפסקה בין המבחנים השונים.

הציונים ביום המא"ה הם מ-1 (הציון הנמוך ביותר) ועד 5 (הציון הגבוה ביותר). לאורך היום תקבלו לא מעט ציונים חלקם בעקבות ביצועכם בתחנה מסוימת וחלקם בעקבות שקלול ביצועכם במספר תחנות שונות

בהתאם לארבעת התחנות שפירטנו קודם לכן יבדקו היכולות השונות שלכם בניהן- יכולת הפעלה טכנית, תפיסה מרחבית, עיבוד מידע, עבודת צוות, פיקוד, הדרכה, טיפול באדם, השקעה והתמדה, קשב מתמשך, זריזות ויעילות, דיוק, ניהול וארגון, התנהגות מסגרתית, ובגרות ובשלות.

ביום המיון יהיו תחנות שונות וכל תחנה תציב בפניכם משימה מאתגרת אחרת. האופן שבו תתמודדו עם המשימה שתוצב לפניכם תאפשר למערכת הצבאית ללמוד עליכם ובכך להתאים לכם תפקיד שיתאים לכישוריכם.

 דיון קבוצתי –   חלקו בו תדרשו לקיים דין קבוצתי ולהגיע לתוצרים קבוצתיים לפי המשימה אשר תנתן לכם ( סיטואצית מורכבות / ארגון כללי וכיוצ' ) לבסוף תדרשו להציג את התוצר לכלל הקבוצה. חלק זה נמשך כשעה וחצי.

הדרכה – בחלק זה תתבקשו ללמוד מערך הדרכה שינתן לכם בנושא מסויים אותו תלמדו במשך עשר דקות אותו תעבירו לכלל הקבוצה לצד מצגת מוכניה מראש על הנושא הנ"ל.

סימולציות –  בחלק זה תבצעו משחק תפקידים מול אחד המעריכים, למשל המעריך יהיה סועד המתלונן על השירות שקיבל במסעדה ואתם המלצר הנדרש לטפל בפנייתו. דוגמה נוספת יכולה להיות שהמעריך הוא תלמיד הרוצה להתקבל למועצת התלמידים ואתם יו"ר המועצה שצריך לבשר לו שלא התקבל.

אולי יעניין אתכם
אייקון שיתוף
צריך עזרה?💬
דילוג לתוכן